lördag 25 mars 2017

Veckans retro

För ett tag sen fick jag Colin Mcrae Rally 1 till PS1 av en arbetskompis,så det har man spelat ett tag nu )

Colin McRae Rally är en racingspel utvecklat och publicerat av Codemasters för PlayStation, Microsoft Windows och Game Boy Color. 
Det är det första spelet i Colin McRae Rally-serien. 
Den har 8 tjänstebilar (och deras förare) och möten från 1998 World Rally Championship säsong, förutom 4 extra bilar.


Colin McRae Rally är en rally simuleringen spelet, med verken sparade bilar och möten av 1998 WRC säsongen. 
Det finns tre svårighetsgrader lägen i spelet, och varje läge erbjuder olika bilar: Nybörjare läge erbjuder FWD F2-klass bilar, såsom SEAT Ibiza F2 Kit Car mellanläget erbjuder 4WD World Rally Car klass bilar, såsom Subaru Impreza WRC och expertläget erbjuder möjligheten att låsa upp bonusbilar, till exempel Ford Escort MKII, Lancia Delta Integrale, Audi Quattro S1 och Ford RS200. 
Det finns totalt 12 bilar, som framställts med användning av laser-modellering.

Sju officiella möten (Nya Zeeland, Acropolis (Grekland), Australien, Monte Carlo Sverige, Korsika, och Storbritannien), och en inofficiell rally (Indonesien) från WRC ingick i spelet.
Rally Indonesien var ursprungligen en del av 1998 års WRC säsongen kalender, men rallyt avbröts på grund av oroligheter. 
Även om möten själva samma namn som de verkliga händelserna, alla steg är fiktiva. 

Även om det inte finns någon internetbaserat multiplayer, inte spelet har LAN-baserade multiplayer, tillåter upp till 8 förare på samma nätverk för att konkurrera på en gång, förutom en 2-spelare delad skärm. 
Omsättningen sköt i höjden, och uppföljaren Colin McRae Rally 2.0 släpptes den 14 december 2000.

Utveckling
Codemasters har citerat arkadspel Sega Rally som ett starkt inflytande på Colin McRae Rally.
Andra influenser ingår PC-spelet Screamer Rally och Nintendo 64 spel Wave Race 64.

Mottagning
Colin McRae Rally släpptes till mestadels positiva recensioner, i genomsnitt 77% för PC-versionen, och 82% för PlayStation versionen enligt Gamerankings. 
Kant gav PS version nio av tio, prisade sin autentiska simulering, men kommentera att grafiken ibland inträffat.
Game Revolution gav samma version B rating, kritisera sin grafik, brist på musik och co-driver intonations, men prisar dess spår variation och gameplay.
Gamespot var långt mindre positiv, vilket ger PC-versionen 6.6 av 10, prisade körupplevelsen, men kritis bil installationsförfarandet, längden av stegen, och skadan modell. De var ännu mindre positiva till PlayStation port, betyg det 5,6 av 10, kritisera dess brist på originalitet.
IGN var split, ger PlayStation version 9 av 10, prisade sin kompetensbaserad natur och dess starka simulering, men också att ge PC-versionen 6.7 av 10, kritiserade den för att vara mindre spännande än traditionella spel. 
Officiella brittiska PlayStation Magazine gav spelet en poäng på nio av tio, prisade grafik och sort, och säger att det "sköt gränserna för off-road racer till någonstans nära höjder Gran Turismo". 
Spelet var en storsäljare i Storbritannien.




Gameplay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar