lördag 28 maj 2011

Veckans Retro.

Cerwin-Vega är ett tillverkande företag som producerar professionella ljudkomponenter, hem ljud högtalare och bilstereo komponenter.
Det är en del av Stanton gruppen, tillsammans med Stanton Magnetics och KRK, (en professionell ljud division fokuserar på kvalitet studio / högtalare inspelning).
Cerwin-Vega säljer internationellt från två platser, en i Deerfield Beach, FL , och den andra platsen i Bryssel, Belgien , medan tillverkningen deras Pro-produkter främst i Malaysia och produkter hem främst i Kina.

Innehåll
Företaget grundades av rymdingenjör Gene Czerwinski (1927-2010) 1954, och blev känd för produktion av en 18 "högtalare kan producera 130 dB SPL vid 30 Hz, en häpnadsväckande nivå under sin tid.
Ett annat genombrott produkt, världens första solid state förstärkare , släpptes 1957. Utöver dessa innovationer, företag blev känd för att leverera högtalare för elektriska musikinstrument företag som Fender , liksom för bio under hela 1970-talet.
Cerwin-Vega deltog i Sensurround teknik som har utvecklats i samarbete med Universal Studios på 1970-talet. Sensurround var en biograf specialeffekter högtalarsystem som används flera Cerwin-Vega vikta horn subwoofers som utlöses av en optisk soundtrack system för att skapa lågfrekventa effekter som simulerade vibrationer kände under en jordbävning eller en strid scen.
Sensurround uruppfördes i 1974 filmen Earthquake , och var en stor framgång, men de flesta Sensurround enheter senare avvecklas på grund av strukturella skador som orsakats av vibrationer.

Nu
Idag Cerwin-Vega är mest känd för sin bas och subwoofers kan leverera hög ljudnivå utgång med jämförelsevis låg frekvens intervall med låg effektförbrukning.
Deras Pro Audio linje är också känd för överkomliga priser.
Förutom hemstereo och Pro Audio högtalare,-Vega har Cerwin ett komplett utbud av komponenter talare bil och subwoofers, The Stroker serien subwoofer har varit en favorit för höga SPL dB Drag konkurrens och har vunnit utmärkelser så tidigt som 1997.
Cerwin Vega fortsätter att producera hem högtalare, mobil högtalare, subwoofers och förstärkare, och Pro högtalare och subwoofer för live-framträdanden förstärkning.

(Hittade för lite info på svenska,så detta är översatt från engelska)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar