fredag 25 februari 2011

Veckans Retro.

Beverly Hills Cop (Snuten I Hollywood)

En klassisk 80-tals trilogi,med skådespelaren Eddie Murphy bland andra.


Snuten i Hollywood, är en amerikansk action-komedi från 1984 som Regisserades av Martin Brest med Eddie Murphy, Judge Reinhold och John Ashton i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 15 februari 1985.
Den snabbkäftade Detroit-polisen Axel Foley (Eddie Murphy) lyckas på något sätt alltid hamna i Beverly Hills polisdistrikt. De lokala poliserna där är inte överförtjusta i att Axel kommer på besök, men han får hjälp av William 'Billy' Rosewood (Judge Reinhold) och John Taggart (John Ashton). Detta är första filmen i Snuten i Hollywood-trilogin.

Handling:
Axel Foleys bästa vän blir mördad. Spåren leder till Beverly Hills. Foley märker snabbt att hans framfrusiga sätt inte går hem hos polisen i Beverly Hills och de båda poliserna Rosewood och Taggart gör allt för att hålla Foley under kontroll.

Om filmen:
Huvudrollen var från början tänkt att gå till Sylvester Stallone men han avböjde för att han ville göra Cobra istället. När Murphy fick rollen skrevs manus också om: från att ha varit en rak action blev den nu en actionkomedi istället.
=========================================================

Snuten i Hollywood II,är en amerikansk action-komedi från 1987 i regi av Tony Scott med Eddie Murphy, Judge Reinhold och John Ashton i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 25 september 1987.

Handling:
I Snuten i Hollywood II jagar Axel Foley internationella vapensmugglare i Beverly Hills. William Rosewood och John Taggert gör sitt bästa för att hjälpa till.
========================================================

Snuten i Hollywood III, är en amerikansk action-komedi från 1994 i regi av John Landis med Eddie Murphy och Judge Reinhold i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 2 september 1994.
År 2012 kommer en ny film i Snuten i Hollywood-trilogin och blir då den fjärde filmen. Det är bara klart att Brett Ratner kommer regissera och Eddie Murphy som spelar Axel Foley.

Handling:
Axel Foley jagar sin chefs mördare, och hamnar på en nöjespark i Beverly Hills. William 'Billy' Rosewood gör sitt bästa för att hjälpa till.



Här har jag dvd trilogi boxen,& 2st soundtrack LP :)

1 kommentar: