torsdag 30 juli 2015

Skoluppsats från 9an

Hittade en skolberättelse som jag gjorde i 9an..Varsågod

Den sanna berättelsen om Otto & Pelle!

Det var en gång en pojke som ville bli polis,men han var bara 10 år så han cyklade till polisstationen för att kolla vad dom gör där.
Dom mördar folk där,sa pojkens kompis som hette Pelle.
När dom kom fram till polisstationen var det som vanligt där,(alltså att dom sköt efter rörliga mål) då hörde pojkarna att det hade varit ett rån i Stockholm där dom bodde.
Dom cyklade hem för att höra mer på radion om rånet för att det var så spännande att det äntligen hände något farligt.
Efter en vecka så hände det att Pelle hittade en mysko väska i Ottos källare som han tog upp för att undersöka vad det var i den.
Det var stålar,massor av pengar,men direkt när dom hade tagit upp pengarna ur väskan & lagt dom i en låda så knackade det på dörren,pojkarna blev livrädda!
Det var bara grannen som ville låna en kopp socker till pannkakorna hon skulle göra till sina föräldrar som skulle komma på besök ikväll.
Otto & Pelle gick ner i källaren för att lägga tillbaka väskan så att dom skulle kunna fånga tjuvarna när dom kom.
När dom hade suttit i en timme & väntat på att rånarna,så hördes ett ljud utanför källarfönstret & en liten tjock flintskallig man hoppade in & tog den tomma väskan & hoppade ut igen,men nu gick pojkarna (Pelle gick först ut för Otto vågade inte) ut & hann se rånaren hoppa in i en blå bil & försvann i en rökridå!
Dom sprang till sina cyklar när mannen inte kunde se dom i backspegeln,nu var det bråttom!
Bilen stannade efter 100 meter, ungefär vid busshållplatsen,pojkarna hade kommit fram när det hördes ett skrik från bilen.
Den lilla feta mannen blev hysterisk när han såg att pengarna var borta..ånej,tänkte pojkarna..Nu har han sett oss,vi får cykla hem fort nu,& det gjorde dom väldigt snabbt men mannen var ikapp dom vid huset.
Det är nog bäst att ge honom pengarna nu,skrek Pelle till Otto som sprang ner i källaren för att hämta pengarna till mannen,men direkt när Otto kom upp så låg Pelle på marken,död..PANG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar