lördag 13 oktober 2012

Veckans retro


På rymmen var ett tv-program som sändes på fredagskvällar i TV4 hösten 1997 samt vårarna 1998 och 1999. Programledare var Martin Timell.
Själva tävlingen gick ut på att två stycken rymmarpar skulle resa runt i Sverige jagade av två spårhundar, en per par, och utföra olika uppdrag utan att bli upptäckta och filmade av spårhunden.
Spårhundarna fick ta hjälp av tips från allmänheten som kunde ringas in till en speciell tipstelefon.
Själva tävlingen pågick dygnet runt.
Den enda gången som rymmarna kunde åka fast var i en direktsändning som hölls på fredagar, då de två rymmarparen stod gömda i en telefonkiosk någonstans i Sverige.
Det gällde för spårhundarna att hitta rymmarna innan programmets slut, annars fick rymmarna fortsätta att rymma en vecka till.
I studion i Stockholm fanns förutom Martin Timell även en spaningsledning med spaningsledaren Göran Bergström i spetsen och en tipsavdelning som tog emot tips som allmänheten kunde ringa in.
Under programmet var både rymmare och spårhundar uppkopplade via videolänk så att tittarna fick följa jakten i direktsändning.
Rymmarnas och spårhundarnas egna filmer visade vad som hade hänt under den gångna veckan.

Efter den kom denna:


Position X var en TV4-satsning, med Martin Timell som programledare under hösten 2002, där tre lag skulle gömma sig för de två spanarparen.
Finalen ägde rum 20 september och premiären 16 augusti.
Varannan timme ska rymmarna och spanarna uppge sig nuvarande positionering.
Vid positioneringen skickades också ut en tredje position som var falsk och som gick under namnet "Bluffspanare".
De två spanarparen byttes ut varje vecka och bestod av två kändisar.
Varje lördag-torsdag fick rymmarna ett uppdrag som de skulle uppfylla för att få 5000 kr, blev de "smygfilmade" av spanarna förlorade de dock beloppet.
Varje fredag röstade tittarna vidare två av de tre paren som får fortsätta tävla, därefter tillkommer ett nytt rymmarpar.
Programmet sände en timme varje fredag mellan 20.00-21.00 CET och en halvtimme varje måndag-torsdag mellan 19.30-20.00 CET.
Rymmarna fick inte lifta på allmän väg eller använda sig av kompisar som chaufförer.
De fick använda 100 kronor varje dag till sina dagsbehov.
I finalprogrammet röstade sen tittarna fram vilket av de sista tre deltagarparen som skulle vinna en resa jorden runt.


Min gamla t-shirt som blivit för sliten nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar