måndag 27 februari 2012

Swepiracy

För ett tag sen tog dom ner Swebits med våld,en medlems torrent sida.
Nu var det visst nästa sidas otur:
"
Internationella tillslag mot svensk pirat
Postad 2012-02-24

Polisen i Sverige och Holland genomförde igår insatser mot den illegala tjänsten Swepiracy som efter Pirate Bay var en av de viktigaste källorna för spridning av piratkopierad svensk film.

Swepiracy hade försökt skydda sin verksamhet genom att placera servarna i Holland men svensk och holländsk polis uppges genom koordinerade tillslag säkrat bevisning om intrången.

Antipiratbyråns huvudfokus är att stoppa sådana illegala tjänster som Swepiracy. Det finns ett drygt hundratal med svensk anknytning men antalet sjunker.

Swepiracy var verksamma under många år och affärsidén var att sprida piratkopierad film, framförallt sådana som var avsett för den svenska marknaden, mot omfattande donationer från medlemmarna. Antipiratbyrån har uppmanat Swepiracy att upphöra med intrången men detta har enbart resulterat i att de ansvariga vidtagit olika åtgärder för att skydda sig.

Antipiratbyrån kommer framöver att agera mot liknade illegala tjänster som exempelvis Theinternationals, SceneAccess och Sparvar.

Om de ansvariga fälls i en kommande rättegång kommer Antipiratbyrån att kräva omfattande skadestånd beräknade enligt modellen från Pirate Bay."

"
Tillslag mot Pirate Bay användare
Postad 2012-02-24

Polisen i Göteborgstrakten genomförde igår en husrannsakan mot en person som misstänks för omfattande illegal fildelning på bland annat Pirate Bay och Shareitall.

Bakom anmälningen står Antipiratbyrån som vid flera tillfällen samlat bevisning om brotten. Mannen har varit mycket aktiv och ansvarar för att en rad svenska och utländska filmer lagts ut på Pirate Bay.

Den fildelningsteknik som är aktuell i ärendet, BitTorrent, har fram tills nyligen ansetts vara säker att använda vid illegal fildelning men sedan en tid har Antipiratbyrån utvecklat arbetsmetoder för bevisinsamling på området.

Mannen som har släppts efter förhör uppges ha erkänt handlingarna men förnekar brott.

Om mannen fälls kommer rättighetshavarna att driva omfattande skadeståndsanspråk. "
Sån skit då ;(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar